• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • dark
 • light
 • leftlayout
 • rightlayout

Hrvatska verzija stranica

E-mail Print

 

 

 1. Opisa tura na hrvatskom jeziku nema jer nemam kapaciteta pisati i podržavati sa novostima i izvještajima sa vožnji u 2 ili više jezika na ovim web stranicama.

 2. Prijašnja i sadašnja statistika posjete govori da je velik broj posjetitelja sa govornog područja koje nije HR (dakle onih koje zanimaju takve ture) i koji koriste engleski ili donekle kvalitetno mogu sa http://translate.google.com prevesti na svoj jezik.

 3. Želja je da ponudim MTB ture u bližem okruženju bez mistifikacije naših područja za strance. Na žalost naš biciklizam u planinama je na dosta niskoj razini, kako po broju iskusnih MTB biciklista tako i po količini i kvaliteti raspoloživih informacija koje su osigurale pojedine turističke zajednice. Hrvatska i područja oko nje nude brojne mogućnosti za dodatnu turističku ponudu van sezone u priobalnom dijelu tako tijekom ljetne sezone u planinama. Uz naše iskusnije MTB bicikliste i dosta stranaca je na temelju priloženih izvještaja odvozilo pojedine ture i dobivam od njih pozitivne povratne informacije i to mi je drago i jedan od motiva da nastavim i dalje sa radom na ovakav način. Tijekom mog rada dobio sam pomoć od prijatelja i drugih ljudi sa dobrom namjerom te im se ovom prilikom zahvaljujem.

 4. Za MTB biciklistu sa iskustvom koji znade koristiti GPS i kartogafiju bit će dovoljno da koristi uz svaki izvještaj priloženi visinski profil, rutu pripremljenu na temelju priloženog GPS trackloga, podatak o nivou tehničke težine, GE interaktivnu mapu i galeriju slika za planiranje ture. Sam opis ture nije od presudne važnosti. Brojne ovdje dokumentirane MTB ture nisu rekreativne, namjenjene su samo za iskusnije i bolje kondicijski pripremljene MTB bicikliste sa iskustvom u orijentaciji. Ne preuzimam nikakvu odgovornost za prezentirane podatke, kao i za moguće probleme na trasi npr. uslijed naknadno nastalih izmjena, stanja vegetacije, izmjene u vlasništvu zemljišta, novo postavljenih ograda, novo probijenih puteva itd. Sve opisane MTB ture popraćene su sa podacima prikupljenim tijekom vožnje i datim u najboljoj namjeri sa ciljem da pomognu drugima u namjeri da posjete zanimljiva područja.

 5. U mogućnosti smo ponuditi trasiranje MTB ruta za pojedina područja u Hrvatskoj i drugdje, izradu opisa i dokumentiranje MTB ruta kao i izradu prikladne topografske karte, profila staze, video i foto snimaka za propagandni materijal, itd. Naravno ako nas želite kontaktirati možete koristiti hrvatski jezik.

 6.  Prema dogovoru i ovisno o raspoloživom vremenu moguće je organizirati prezentaciju u vašem društvu na temu "Biciklom u planinu" i slično. Ovisno o raspoloživom vremenu stojimo na raspolaganju. Sa vašim prijedlogom možete me kontaktirati  ovdje.

 7. Bez prethodne dozvole www.takeadventure.com i autora svako kopiranje i publiciranje slika, mapa, videa i drugih podataka sa ovih stranica je zabranjeno i smatra se kršenjem Zakona o autorskim pravima. Za osobnu upotrebu možete koristiti ovdje objavljene GPS podatke, Google™ Earth karte ili neki drugi sadržaj ako je tako navedeno.
 

Top Hit MTB Routes